Coaching

Individuele coaching en teamcoaching

Bij Rare Sprongen kun je terecht voor individuele coaching met hulp van dieren en de natuur. Ik help je bij het vinden van je eigen antwoorden door de juiste vragen te stellen en je te laten ervaren. We gaan op zoek naar je eigen innerlijke wijsheid, al is die soms niet zo makkelijk bereikbaar. De dieren en de natuur helpen je om snel bij de kern èn de oplossing te komen. Bewustwording en experimenteren met gedrag en keuzes staat centraal. Door het ervaringsgerichte karakter van deze vormen van coaching ontstaat een duurzame en blijvende verandering. 

Ook teamcoaching of groepscoaching behoort tot de mogelijkheden. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

 

Equine Assisted Coaching (EAC)

Equine Assisted Coaching (ook wel paardencoaching genoemd) is het coachen van mensen met hulp van paarden. Het is een ervaringsgerichte, inzichtgevende en oplossingsgerichte manier van coachen. Paarden reageren direct op jouw gedrag, houding, energie, stemming en intentie. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om jezelf beter te leren begrijpen, te voelen hoe het nou echt zit en meteen uit te proberen hoe het anders kan. 

Na een korte intake ga je aan de slag met de paarden. De activiteiten worden afgestemd op jouw coachvraag en vinden altijd plaats náást het paard, nooit op het paard. Jij staat centraal en bepaalt zelf voor een groot deel wat er gebeurt in de sessie. We werken met wat zich aandient, want de paarden weten precies wat nodig is. 

Locatie: In Bunnik of op je eigen locatie met je eigen paard. 

 

Natuurcoaching

Bij natuurcoaching worden verschillende elementen uit de natuur ingezet in het coachproces. Allereerst vinden de sessies buiten in de natuur plaats. Je merkt meteen wat dit voor je doet: Meer ruimte, meer rust, meer licht, meer lucht, meer beweging. De natuur laat datgene zien wat jij nodig hebt. We hoeven ons er alleen voor open te stellen.

Bij natuurcoaching gaan we uit van de volgende principes:

  • Als mens maken wij onderdeel uit van de natuur. Alles is verbonden, één geheel.
  • In de natuur heeft alles een rol, een plek, een tijd en een reden.
  • Balans tussen geven en nemen is essentieel. 
  • De natuur is een spiegel: Wat je buiten ziet, zit ook bij jou van binnen.

Locatie: In de natuur, de exacte locatie kan in overleg bepaald worden. Ik ken veel gebieden in de buurt van Utrecht, maar we kunnen ook afspreken op jouw favoriete plek in het bos, op het strand, heide, park, tuin...

 

Dog Assisted Coaching 

Behalve coachen met paarden en met de natuur is het ook mogelijk om mensen te coachen met hulp van honden. Ik ben nog in overleg met mijn hond Toivo of hij een bijbaan als co-coach ziet zitten. Zodra we het eens zijn over de arbeidsvoorwaarden volgt hier meer informatie.