Over mij

Ik ben Liv. Liv betekent ‘leven’. Dat leven is momenteel goed gevuld. Ik woon met mijn lieve man, twee zoontjes en onze hond Toivo in Utrecht. Naast mijn eigen bedrijf Rare Sprongen werk ik bij een GGZ-instelling als stafmedewerker. Ik hou veel van yoga, lezen en boswandelingen met de hond. Dieren en de natuur zijn erg belangrijk voor mij. Hier vind ik altijd weer inspiratie, rust en antwoorden. Al is het in deze drukke maatschappij niet altijd makkelijk voldoende tijd vrij te maken voor de dingen die goed voor je zijn... Ik doe mijn best, net als jij!

Na lang twijfelen tussen de studies diergeneeskunde en psychologie heb ik voor de laatste gekozen. Na mijn studie klinische psychologie ben ik gaan werken bij een GGZ-instelling. Daar hield ik mij bezig met onderzoek, diagnostiek, behandeluitkomsten en kwaliteit van zorg. Het bleef echter kriebelen om daarnaast ook iets met dieren te doen en uiteindelijk kwam ik terecht bij de opleiding Gedragstherapie voor paarden. Toen ik later ook de opleiding Equine Assisted Coach ging volgen, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Ik vind het geweldig dat ik mijn interesse in psychologie en dieren samen kan laten komen in mijn eigen praktijk. Mensen helpen met hulp van paarden (en de natuur) en paarden helpen met hulp van mensen... Net als in de natuur waar geven en nemen altijd in balans zijn.

In november 2021 kwam een grote droom uit, namelijk de aanschaf van een eigen coachpaard. Fleur is een nieuwsgierige, zachtaardige Tinker merrie . Ze is erg mensgericht en maakt op een hele fijne manier contact. Na een periode van wennen en elkaar leren kennen, doet zij nu mee aan de coachsessies als mijn co-coach. 

Wat me erg aanspreekt in zowel Equine Assisted Coaching als natuurcoaching is de gelijkwaardigheid. Ik vertel jou niet wat je moet doen, maar ik sta als coach naast jou en we onderzoeken samen met de paarden of de natuur wat voor jou het best werkt. Alleen zo vinden we de oplossing die bij jou past. Tijdens de coachsessies heb ik een rustige, open houding en laat ik je in je eigen tempo ervaren en ontdekken. Ik kan goed luisteren en observeren, ben zorgvuldig, betrokken en heb oprechte aandacht voor jou.

Het wetenschapsgebied waar psychologie en dieren elkaar ontmoeten heet Antrozoölogie, de studie naar de relatie tussen mens en dier, waar ik erg in ben geïnteresseerd. Mijn visie: Als mensen, dieren en de natuur elkaars leven kunnen verrijken en verdiepen, vanuit wederzijds begrip en respect, dan wordt het vanzelfsprekend om goed met elkaar om te gaan. Dat is mijn idee van duurzaamheid.

 

Opleidingen:
2007 - Klinische Psychologie (UvA)
2018 - Equine Assisted Coach (Keulseweg, level 1, NOBCO erkend en geaccrediteerd)
2021 - Project Management voor Zorg en Welzijn (ICM)

Certificaten:
2015 - Communiceren met dieren (Silverlinde)
2016 - Basiskennis paardengedrag (Tinley Academie)
2016 - Medische oorzaken van probleemgedrag bij paarden (Tinley Academie)
2016 - Ethologie van het paard (Tinley Academie)
2016 - Leren en trainen van paarden (Tinley Academie)
2016 - Gedragstherapie bij paarden in theorie  (Tinley Academie)
2017 - Gedragstherapie bij paarden in de praktijk (Tinley Academie)
2019 - Coachen met de natuur (IMC Mensontwikkeling)
2019 - Dierbegeleider (Pets4Care)
2022 - Certificatie-update equine assisted coach(Keulseweg)


Workshops en nascholing:
2020 -Healthy Horse, Happy (co-)coach (Dier Kruid Kracht en Paard & Wagen)
2022 - Verdiepingsdag coachen met honden (Sunny Coaching en Innernoah)